Aquesta setmana ens hem llegit el llibre Web Analytics Demystified (2004) d’Eric Petersen seguint la recomanació de Manu Arianoff.

Com és evident pel títol, es tracta d’un llibre sobre analítca web i està en anglès.

No obstant ha estat una lectura grata i útil. El llibre té una estructura ordenada i coherent que permet endinsar-se còmodament i sistemàtica en el món de l’analítica web en menys de 300 pàgines.

Creiem que té interès tant per a lectors amb fonaments tecnològics com per als que necessiten conèixer l’analítica web per aplicar-lo als seus negocis. El llibre està orientat a explicar el sentit de les mètriques web i l’anàlisi de l’efectivitat de les campanyes de comunicació digital i per això no entra en aspectes tècnics com ara com configurar google anaytics i altres eines similars. Aquest enfoc li permet ser vigent encara avui.

Hem trobat especialment interessants els capítols darrers on fa èmfasi en cadascun dels indicadors útils a les diferents fases del cicle de vida dels usuaris de la web.

La lectura resulta enriquidora tant a persones amb perfil tecnològic com de màrqueting que vulguin conèixer o aprofundir en l’analítica web.

Cal destacar-ne tres aspectes positius:

  1. El llenguatge és amè i distès però concís i ben pensat.
  2. La relació qualitat preu és exceŀlent. En primer lloc perquè l’autor l’ofereix lliurement a internet i en segon lloc perquè és una mostra que els continguts gratuïts poden ésser molt bons.
  3. Es tracta d’un molt bon exemple de contingut lliure per generar viralitat.

Ara, no tot són coses positives, encara no hi ha la versió catalana, no s’hi fa esment de les mètriques específiques de les xarxes socials.

Per tant, si tens un negoci amb presència a internet, si vols conèixer l’analítica web o si senzillament t’agrada descarregar-te coses gratuïtes, baixa’t el llibre.

Valoració de DemomentSomTres: 4.5/5