Sembla una mica barroer de dir però que el teu blog rebi comentaris brossa o que tinguis spam de comentaris a WordPress és un bon senyal. Molt emprenyador però bon senyal.

Aquest cap de setmana la web d’un dels nostres clients s’ha vist bombardejada per spam. Realment, per més que dóna feina de tractar tots els correus i comentaris, ho hem interpretat com un bon senyal. Se’ns troba! Existim! Eureka!

Fet i fet, recordo un comentari d’en Lluís Gavaldà d’Els Pets quan, ja fa força temps en una entrevista de ràdio, li van preguntar sobre el top manta. La seva resposta va ser “si no ets al top manta no ets ningú” gairebé amb il·lusió.

No tenir spam de comentaris a WordPress és tan mal senyal com que no hi hagi còpies dels teus discos al top manta, no existeixes. Si et passa, revisa que Google estigui indexant correctament la teva web.

Ara bé, rebre spam als comentaris de WordPress és una situació incòmoda i convé evitar-la per mitjà de solucions que filtrin aquests comentaris i impedeixin que els que són brossa i les molèsties que aquests generen. La nostra opció en aquests casos passa per Akismet que és una extensió de WordPress creada pels propis creadors d’aquest gestor de contingut. Akismet compta amb opcions raonables per a webs empresarials i fins i tot de forma gratuïta per a webs personals.

Mira’t l’entrada que hem preparat sobre la gestió de l’spam a WordPress al nostre blog.

P.S.: Crec que la memòria no em falla i era en Lluís Gavaldà i que la resposta va ser més o menys en la línia que plantejo. Demano disculpes si no és ben bé així o m’equivoco de personatge. De fet, era pels inicis del top manta, l’spam de comentaris a WordPress no existia perquè ni tan sols hi havia WordPress i potser ni spam (ara m’he passat).

Actualització a gener de 2020 sobre spam de comentaris

Lluny de millorar, la situació de l’spam de comentaris a empitjorat força. De fet, tan bon punt la web és indexada per Google, ràpidament comencen a arribar els missatges.

Tenint en compte que en la major part de la interacció i els comentaris a continguts es produeixen a les xarxes socials i que són molt poques les webs que reben directament comentaris, molts usuaris estan optant per desactivar els comentaris de les seves webs.

No obstant, hi ha un tipus de comentaris que són fonamentals en les pàgines d’eCommerce que són les valoracions de producte. Com que són crítics per a la generació d’ingressos, Akismet, és la millor solució encara.